Frisse voorjaarsalade met raapstelen en ei

Frisse voorjaarsalade met raapstelen en ei

Een lichte en frisse salade met raapstelen, knapperige amandelen en gekookt ei. Perfect als voorgerecht in de lente, boordevol smaak en vitaliteit.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 bosjes raapstelen ca. 200 g
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • zakje verse knoflookbieslook
  • zakje verse peterselie
  • 6 eetlepels balsamico-olijfoliedressing
  • Peper vierseizoenen
  • Zout

Instructies

  • Kook de eieren in circa 10 minuten hard.
  • Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen.
  • Laat uitlekken in een vergiet.
  • Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
  • Knip de peterselie en bieslook fijn.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water, pel en hak ze fijn.
  • Snijd de raapstelen fijn en meng ze met de dressing, peterselie en bieslook.
  • Breng de salade op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de salade over vier borden.
  • Bestrooi met ei en amandelen.
  • Serveer met verse toast en boter.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
 
Serveer de salade met versgebakken toast en een beetje roomboter voor extra smaak.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 9 g | Vet: 17 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Groenten / Noten / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch