Gado Gado

Gado Gado van Harry Bloksma

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 6 eieren
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram witte kool gesneden
  • 1 winterpeen in slierten gesneden
  • 100 gram taugé
  • ½ komkommer in stukjes
  • pindasaus
  • gebakken uitjes
  • kroepoek

Instructies

  • Kook de rijst in gaar volgens de verpakking, giet af en laat nog 10 minuten staan.
  • Kook ondertussen de eieren in kokend water in 8 minuten hard.
  • Ondertussen kook je ook de sperziebonen.
  • Na 5 minuten koken voeg je de slierten winterpeen en witte kool toe.
  • Kook dit nog 3 minuten.
  • Voeg tot slot ook de taugé toe en laat deze nog 1 minuut meekoken.
  • Giet de groente af.
  • Verwarm de pindasaus.
  • Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden.
  • Maak je bord op met een lepel rijst, een lepel groente, de gekookte eieren en komkommer stukjes.
  • Schep wat satésaus er over heen en bestrooi met gebakken uitjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met kroepoek
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Groenten / Rijst
Land van herkomst Indonesië