Gamba's op een bedje van bieslook-citroenrisotto
Ingrediënten
- 4 ½ kop bouillon
- 1 kop droge witte wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 2 koppen risottorijst
- ½ kop fijngesneden bieslook
- ½ kop geraspte Parmezaanse kaas
- 12 gamba's
- 50 gram boter en pers er 1 teentje knoflook
- grofgemalen zwarte peper
Instructies
- Breng op middelhoog vuur 4 1/2 kop bouillon en 1 kop droge witte wijn aan
- de kook.
- Verhit op middelhoog vuur 2 eetlepels olijfolie.
- Voeg 2 theelepels geraspte citroenschil en 2 koppen risottorijst toe en bak al
- omscheppend 1 minuut.
- Voeg al roerend de hete bouillon aan de rijst toe.
- Na 15-20 minuten is de rijst gaar.
- Roer er 1/2 kop fijngesneden bieslook en 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
- door.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Haal de koppen van 12 gamba's en snijd de schaal overlangs in, zodat het
- pellen later makkelijker gaat.
- Leg de gamba's op een bakplaat.
- Smelt 50 gr boter en pers er 1 teentje knoflook boven uit.
- Bestrooi de gamba's met grofgemalen zwarte peper en laat ze onder de grill in
- 2-3
- minuten mooi roze worden.
- Leg de gegrilde gamba's op de risotto en garneer het geheel met een partje
- citroen.