Gamba's op een bedje van bieslook-citroenrisotto

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 ½ kop bouillon
  • 1 kop droge witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 2 koppen risottorijst
  • ½ kop fijngesneden bieslook
  • ½ kop geraspte Parmezaanse kaas
  • 12 gamba's
  • 50 gram boter en pers er 1 teentje knoflook
  • grofgemalen zwarte peper

Instructies

  • Breng op middelhoog vuur 4 1/2 kop bouillon en 1 kop droge witte wijn aan
  • de kook.
  • Verhit op middelhoog vuur 2 eetlepels olijfolie.
  • Voeg 2 theelepels geraspte citroenschil en 2 koppen risottorijst toe en bak al
  • omscheppend 1 minuut.
  • Voeg al roerend de hete bouillon aan de rijst toe.
  • Na 15-20 minuten is de rijst gaar.
  • Roer er 1/2 kop fijngesneden bieslook en 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
  • door.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Haal de koppen van 12 gamba's en snijd de schaal overlangs in, zodat het
  • pellen later makkelijker gaat.
  • Leg de gamba's op een bakplaat.
  • Smelt 50 gr boter en pers er 1 teentje knoflook boven uit.
  • Bestrooi de gamba's met grofgemalen zwarte peper en laat ze onder de grill in
  • 2-3
  • minuten mooi roze worden.
  • Leg de gegrilde gamba's op de risotto en garneer het geheel met een partje
  • citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis / Zeevruchten