Zachte Ganzenlever Royale met Romige Textuur
Een verfijnd voorgerecht met de romige, fluweelzachte smaak van ganzenlever, bereid in een au bain-marie voor een delicate textuur.
Equipment
- Au bain-marie pan
- fijne zeef
- Vier beboterde vormpjes
Ingrediënten
- 50 g ganzenlever
- 1 el bechamelsaus
- 2 eieren
- ½ ei
Instructies
- Passeer de ganzenlever door een fijne zeef om een gladde textuur te verkrijgen.
- Meng de gepasseerde ganzenlever met de bechamelsaus.
- Klop de eieren los en voeg ze toe aan het mengsel.
- Giet het geheel in de beboterde vormpjes.
- Pocheer de vormpjes au bain-marie gedurende 40 à 45 minuten, tot de royale gestold is.
- Laat buiten de bain-marie afkoelen alvorens voorzichtig te storten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een dunne brioche toast en een vleugje vijgencompote voor een luxe presentatie.
Wijnadvies:
Een droge, mousserende witte wijn zoals Champagne past perfect bij dit gerecht. De frisse zuren en bubbels contrasteren prachtig met de romige textuur van de ganzenlever.
Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 10 g | Vet: 16 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 0 g