Garniture à l’Algérienne

garnituur uit Algiers / snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 200 g rijst
  • 25 g gehakt
  • 25 g
  • sla
  • 1 aubergine

Instructies

  • Snij de paprika’s doormidden en haal er de zaadlijsten uit.
  • Sauteer de rijst in wat olie, geef er dan het dubbele van zijn volume aan water bij, voeg wat zout toe en laat hem met het deksel op de pan zachtjes gaar worden.
  • Sauteer het gehakt, snij de sla in juliënne.
  • Meng dit door de rijst als deze klaar is.
  • Vul hier de halve paprika’s mee.
  • Leg er een klontje boter op.
  • Zet ze in een beboterde ovenschaal 20 minuten in een oven van 200º C.
  • Snij de aubergine aan dikke schijven en sauteer deze in wat boter gedurende 10 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Sausadvies: De gebonden jus van het vlees.
Serveren bij Vlees en gevogelte.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vlees
Land van herkomst Algerijë