Gebakken kweepeer met zachte vanillesaus
Zacht gebakken kweeperen in een warme vanillesaus – een heerlijk herfstig nagerecht met klassieke smaken en een romige twist.
Equipment
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- 2 eetlepels aardappelmeel maizena of arrowroot
- 2 eetlepels suiker
- 40 g boter
- 50 g honing
- 500 ml melk
- 8 kleine kweeperen
- ½ citroen geraspte schil van
- 1 vanillepeul
Instructies
- Was de kweeperen en wrijf ze droog.
- Verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Snijd de kweeperen een paar keer in.
- Leg elke kweepeer op een stuk aluminiumfolie.
- Bestrijk de kweeperen met een deel van de honing.
- Meng de resterende honing met de boter en de citroenrasp.
- Vul de kweeperen met het honingmengsel.
- Vouw de folie luchtig om de kweeperen heen.
- Bak de kweeperen 60 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C.
- Meng ondertussen 3 eetlepels melk met de maizena, suiker en eidooiers.
- Snijd de vanillepeul open en schraap het merg eruit.
- Verwarm de rest van de melk langzaam met het vanillemerg en de peul.
- Haal de melk van het vuur zodra deze kookt.
- Roer langzaam het maizenamengsel door de warme melk.
- Laat de saus afkoelen.
- Serveer de warme kweeperen met de vanillesaus.
- Gebruik eventueel vanillesuiker als alternatief voor de peul en verminder dan de hoeveelheid gewone suiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met een snufje kaneel of wat geroosterde noten voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Auslese of een licht gekoelde Moscato past hier perfect bij.
Voedingswaarden
Calories: 270 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 5 g | Vet: 13 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 29 g