Gebakken ricotta

Gebakken Ricotta met Citroen en Tijm

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ricotta
  • 1 citroen
  • ¼ tl chilivlokken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 takje tijm alleen de blaadjes
  • 16 cherrytomaten

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
  • Doe de ricotta in een ovenschaal en bestrooi met chilivlokken, tijmblaadjes en wat citroenrasp.
  • Halveer de cherrytomaten en verdeel ze rondom de ricotta.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie en plaats in het midden van de oven.
  • Bak gedurende 20-25 minuten, tot de ricotta zacht is van binnen en de randjes goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gerecht lauwwarm met vers gebakken brood.
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch