Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ricotta
- 1 citroen
- ¼ tl chilivlokken
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 takje tijm alleen de blaadjes
- 16 cherrytomaten
Instructies
- erwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
- Doe de ricotta in een ovenschaal en bestrooi met chilivlokken, tijmblaadjes en wat citroenrasp.
- Halveer de cherrytomaten en verdeel ze rondom de ricotta.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Besprenkel het geheel met olijfolie en plaats in het midden van de oven.
- Bak gedurende 20-25 minuten, tot de ricotta zacht is van binnen en de randjes goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht lauwwarm met vers gebakken brood.
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.