Geflambeerde langoustines met risotto

Geflambeerde langoustines met risotto

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram langoustines
  • 5 cl cognac
  • olijfolie
  • 140 gram arboriorijst
  • 2 sjalot
  • 60 gram boter
  • 25 cl visbouillon
  • 10 cl witte wijn
  • 1 tl kurkuma
  • 2 doses saffraan
  • zout
  • piment d’espelette

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Breek de kop van de langoustines af en haal het pantser eraf.

Risotto

  • Zet een ruime steelpan op middelhoog vuur.
  • Verhit 50 gr. boter en fruit de sjalotten.
  • Voeg de rijst toe en laat deze even bakken.
  • Voeg de witte wijn toe en laat deze geheel opnemen door de rijst.
  • Los de saffraan op in een klein scheutje visbouillon.
  • Voeg scheutje bij scheutje de visbouillon toe.
  • Voeg wat zout, de kurkuma en een snufje piment d’espelette toe.
  • Zodra de risotto klaar is voeg dan de saffraan toe met nog een klontje boter.
  • Draai het vuur uit.
  • Sluit af met een deksel.

Gerecht verder afmaken.

  • Zet een koekenpan op hoog vuur met 2 el. olijfolie.
  • Bak de langoustines aan alle zijden aan.
  • Zet de afzuigkap uit en flambeer met de cognac.
  • Verdeel de risotto over de borden en leg er de langoustines op.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rijst / Vis / Zeevruchten