Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram langoustines
- 5 cl cognac
- olijfolie
- 140 gram arboriorijst
- 2 sjalot
- 60 gram boter
- 25 cl visbouillon
- 10 cl witte wijn
- 1 tl kurkuma
- 2 doses saffraan
- zout
- piment d’espelette
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de sjalotten.
- Breek de kop van de langoustines af en haal het pantser eraf.
Risotto
- Zet een ruime steelpan op middelhoog vuur.
- Verhit 50 gr. boter en fruit de sjalotten.
- Voeg de rijst toe en laat deze even bakken.
- Voeg de witte wijn toe en laat deze geheel opnemen door de rijst.
- Los de saffraan op in een klein scheutje visbouillon.
- Voeg scheutje bij scheutje de visbouillon toe.
- Voeg wat zout, de kurkuma en een snufje piment d’espelette toe.
- Zodra de risotto klaar is voeg dan de saffraan toe met nog een klontje boter.
- Draai het vuur uit.
- Sluit af met een deksel.
Gerecht verder afmaken.
- Zet een koekenpan op hoog vuur met 2 el. olijfolie.
- Bak de langoustines aan alle zijden aan.
- Zet de afzuigkap uit en flambeer met de cognac.
- Verdeel de risotto over de borden en leg er de langoustines op.