Gefrituurde groenteballetjes met broodkruim

Krokant gefrituurde groenteballetjes van snijbiet en oud brood, geserveerd met yoghurtdip op een rustiek bord – vegetarisch borrelhapje met knoflook en kruiden.

Gefrituurde groenteballetjes met broodkruim

Heerlijke krokante balletjes van snijbiet en oud brood, op smaak gebracht met kruiden en knoflook. Ideaal als borrelhapje of vegetarische snack.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 scheutje Worcestersauce
  • 1 ui
  • 1-2 el meel
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 3 oude broodjes
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 750 g snijbiet
  • ongeveer 1/8 l melk
  • olie om te bakken of frituren
  • paneermeel of oud broodkruim
  • peper
  • nootmuskaat
  • zout

Instructies

  • Week de oude broodjes in melk tot ze zacht zijn.
  • Was de snijbiet, verwijder dikke nerven en snijd fijn.
  • Kook de snijbiet kort in gezouten water, giet af en laat uitlekken.
  • Snipper de ui en fruit deze in olijfolie tot ze glazig zijn.
  • Pers de knoflook erbij en fruit kort mee.
  • Knijp het geweekte brood uit en meng dit in een kom met de snijbiet, ui, knoflook, eieren, Worcestersauce, zout, peper en nootmuskaat.
  • Voeg eventueel wat meel en paneermeel toe tot het mengsel stevig genoeg is om te vormen.
  • Vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
  • Rol de balletjes door meel of paneermeel.
  • Verhit olie in een pan of frituurpan en bak de balletjes goudbruin en krokant.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer warm met cocktailprikkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse knoflooksaus of yoghurtdip.
Wijnadvies:
Lekker met een droge witte wijn zoals Grüner Veltliner.

Voedingswaarden

Calories: 285 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 7 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Noten / Snack
Land van herkomst Oostenrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch