Gemakkelijke couscous

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kopjes couscous
  • bouillon blokje
  • 750 g gesneden stoofgroente
  • 500 g shoarmavlees
  • 1 grote gehakte ui
  • ½ blik gekookte kikkererwten of witte bonen
  • 2 tomaten in stukken
  • 2 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Bereid de cousous volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • De gehakte ui in de olie goudblond fruiten.
  • Uit de pan nemen en vervolgens het vlees al omscheppend aanbraden.
  • Als het vlees is dichtgeschroeid de stoofgroente en gefruite ui toevoegen.
  • 10 minuten zachtjes op een laag vuur laten sudderen.
  • Dan de inhoud van het blik erwten of bonen erbij en goed doorwarmen.
  • Vlak voor opdienen de stukken tomaat erdoor mengen.
  • Apart serveren of de couscous op een schaal storten en in het midden de ragout in een kuil schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Marokko