Verfijnde Gemarineerde Groente Salade met Gepocheerde Zeebaars

Gepocheerde roodbaarsfilet op gemarineerde groenten

Verfijnde Gemarineerde Groente Salade met Gepocheerde Zeebaars

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de zeebaars:

  • 350 gram zeebaarsfilet
  • 1 liter visbouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 4 takjes citroentijm

Voor de salade:

  • 1 paprika
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram bleekselderij
  • 20 gram geroosterde zonnebloempitten
  • ½ banaansjalot fijngesnipperd
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Voor de dilleroom:

  • 100 ml room
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel dille fijngehakt
  • Limoensap

Voor de garnituur:

  • 2 rosevalaardappels
  • Pimentpoeder

Instructies

  • Verwijder eventuele graten uit de zeebaarsfilets en verdeel ze in 4 porties.
  • Maak twee inkepingen in het vel van de vis en steek er een takje citroentijm door.
  • Kneus de citroengras en voeg deze samen met de visbouillon toe aan een pan.
  • Leg de zeebaarsfilets in de bouillon en zet apart.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes, schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit, en snijd de bleekselderij in plakjes.
  • Meng deze met de fijngesnipperde sjalot en de geroosterde zonnebloempitten.
  • Klop olijfolie met het sap van de sinaasappel, peper en zout tot een dressing en meng dit door de salade.
  • Voor de dilleroom meng je de room met mosterd, dille, limoensap, peper en zout.
  • Verwarm de friteuse tot 175°C.
  • Snijd de rosevalaardappels in dunne plakjes, frituur ze krokant en bestrooi ze met zout en pimentpoeder.
  • Schuif de pan met de zeebaars in een stoomoven (stomen op 100°C gedurende 5 minuten).
  • Serveer de salade op borden, leg de zeebaars erop, lepel de dilleroom erover en strooi de rosevalchips erbovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 22 g | Vet: 21 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 9 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij