Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de zeebaars:
- 350 gram zeebaarsfilet
- 1 liter visbouillon
- 1 stengel citroengras
- 4 takjes citroentijm
Voor de salade:
- 1 paprika
- 1 sinaasappel
- 200 gram bleekselderij
- 20 gram geroosterde zonnebloempitten
- ½ banaansjalot fijngesnipperd
- Olijfolie
- Peper & zout
Voor de dilleroom:
- 100 ml room
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel dille fijngehakt
- Limoensap
Voor de garnituur:
- 2 rosevalaardappels
- Pimentpoeder
Instructies
- Verwijder eventuele graten uit de zeebaarsfilets en verdeel ze in 4 porties.
- Maak twee inkepingen in het vel van de vis en steek er een takje citroentijm door.
- Kneus de citroengras en voeg deze samen met de visbouillon toe aan een pan.
- Leg de zeebaarsfilets in de bouillon en zet apart.
- Snijd de paprika in dunne reepjes, schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit, en snijd de bleekselderij in plakjes.
- Meng deze met de fijngesnipperde sjalot en de geroosterde zonnebloempitten.
- Klop olijfolie met het sap van de sinaasappel, peper en zout tot een dressing en meng dit door de salade.
- Voor de dilleroom meng je de room met mosterd, dille, limoensap, peper en zout.
- Verwarm de friteuse tot 175°C.
- Snijd de rosevalaardappels in dunne plakjes, frituur ze krokant en bestrooi ze met zout en pimentpoeder.
- Schuif de pan met de zeebaars in een stoomoven (stomen op 100°C gedurende 5 minuten).
- Serveer de salade op borden, leg de zeebaars erop, lepel de dilleroom erover en strooi de rosevalchips erbovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 22 g | Vet: 21 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 9 g