Geroosterde Bruschette met Avocado en Rucolakers

Bruschetta met avocado en rucola op houten plank met olijfolie en kruimels, in fris daglicht.

Geroosterde Bruschette met Avocado en Rucolakers

Heerlijke bruschette met een frisse avocadosalsa en knapperige rucolakers. Ideaal als voorgerecht of lichte lunch.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bakje rucolakers Biologisch (20 g)
  • 6 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge, Biologisch
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge, Biologisch
  • 2 avocado’s
  • 2 teentjes knoflook Biologisch
  • 1 sjalotje Biologisch
  • 1 ongesneden vloerbrood Biologisch
  • 2 theelepels witte wijnazijn
  • versgemalen peper
  • zeezout

Instructies

  • Sjalotje pellen en fijn snipperen.
  • Avocado’s schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Tomaatjes wassen, halveren en zaadjes met vocht eruit scheppen.
  • Zaadjes met vocht boven kommetje door zeef wrijven.
  • Azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak aan tomatenvocht toevoegen en tot dressing kloppen.
  • Tomaatjes in reepjes snijden.
  • Sjalot, avocado en tomaat door dressing scheppen en 30 minuten laten staan.
  • Grillplaat of grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Van brood 4 dikke sneetjes snijden.
  • Knoflook pellen en uitpersen boven kommetje.
  • Rest van olie erdoor roeren.
  • Sneetjes brood aan beide kanten bestrijken met knoflookolie en op grillplaat of onder hete grill ca.
  • 3 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
  • Op vier borden sneetje geroosterd brood leggen, rest van knoflookolie erover sprenkelen.
  • Rucolakers erboven van bedje knippen.
  • Avocadosalsa erop scheppen en direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met een paar extra rucolakers en een scheutje olijfolie voor een luxe uitstraling.
Wijnadvies:

Een frisse Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino past perfect bij de lichte smaken van avocado en tomaat.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g
————————————————————————————————–
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch