Gestoomde zalmflensjes

Snel te maken
Porties: 8 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g pannenkoekenmix
  • 2 dl melk
  • 1 eierdooier
  • ½ zakje dille verse
  • 200 g zalm vers
  • 200 ml slagroom
  • 1 tablet vleesbouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 2 eetlepel(s) mosterd

Instructies

Voorbereiden

  • Flensjesbeslag met melk en eierdooier bereidingstijd: volgens aanwijzing op verpakking.
  • Vier dunne flensjes bakken en laten afkoelen.
  • Dille fijnsnijden, 2 takjes achterhouden voor garnering.
  • Zalm in repen snijden en in keukenmachine zeer fijn malen.
  • Helft van slagroom erbij schenken en alles malen tot glad, smeerbaar mengsel.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Elk flensje insmeren met laagje zalm van ca. 1/2 cm.
  • Vervolgens zalm bestrooien met gesneden dille.
  • Flensjes oprollen.

Bereiden

  • In stoompan ca. ½ liter water en visbouillontablet langzaam aan de kook brengen.
  • Rolletjes los van elkaar in stoompan leggen en in ca. 6 à 8 minuten gaarstomen.
  • Intussen in pan wijn en rest van slagroom aan de kook brengen en ca. 3 minuten laten inkoken.
  • Vervolgens mosterd toevoegen, doorroeren en saus van vuur nemen.
  • Elk flensje in 6 schuine plakjes snijden.
  • Plakjes verdelen op bordjes en mosterdsaus erover scheppen.
  • Garneren met dille.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Pannenkoeken / Vis / Zalm
Land van herkomst Frankrijk