Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 g pannenkoekenmix
- 2 dl melk
- 1 eierdooier
- ½ zakje dille verse
- 200 g zalm vers
- 200 ml slagroom
- 1 tablet vleesbouillon
- 1 dl witte wijn
- 2 eetlepel(s) mosterd
Instructies
Voorbereiden
- Flensjesbeslag met melk en eierdooier bereidingstijd: volgens aanwijzing op verpakking.
- Vier dunne flensjes bakken en laten afkoelen.
- Dille fijnsnijden, 2 takjes achterhouden voor garnering.
- Zalm in repen snijden en in keukenmachine zeer fijn malen.
- Helft van slagroom erbij schenken en alles malen tot glad, smeerbaar mengsel.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Elk flensje insmeren met laagje zalm van ca. 1/2 cm.
- Vervolgens zalm bestrooien met gesneden dille.
- Flensjes oprollen.
Bereiden
- In stoompan ca. ½ liter water en visbouillontablet langzaam aan de kook brengen.
- Rolletjes los van elkaar in stoompan leggen en in ca. 6 à 8 minuten gaarstomen.
- Intussen in pan wijn en rest van slagroom aan de kook brengen en ca. 3 minuten laten inkoken.
- Vervolgens mosterd toevoegen, doorroeren en saus van vuur nemen.
- Elk flensje in 6 schuine plakjes snijden.
- Plakjes verdelen op bordjes en mosterdsaus erover scheppen.
- Garneren met dille.