Gevulde Ananas met Huisgemaakt Roomijs
Een tropisch dessert met verse ananas gevuld met romig zelfgemaakt vanille-ijs.
Equipment
- mes
- kookpan
Ingrediënten
- 6 kleine ananassen
- 500 ml melk
- 500 ml slagroom
- 5 eierdooiers
- 2 zakjes vanillesuiker
Instructies
- Snijd de bovenkant van de ananassen af en haal het vruchtvlees eruit.
- Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en zet de lege ananas in de koelkast.
- Verwarm de melk en slagroom tot lauwwarm.
- Klop de eierdooiers met vanillesuiker en voeg langzaam de warme melk toe.
- Verhit al roerend tot het mengsel indikt, maar laat het niet koken.
- Laat afkoelen en giet in de ijsmachine.
- Laat 1 uur draaien en zet daarna nog 1 uur in de vriezer.
- Meng de ananasstukjes door het ijs en vul de ananassen ermee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer op een bedje van ijsblokjes voor een verfrissend effect.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Muscat past perfect bij de ananas.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 30 g