gevulde-speculaas

Gevulde speculaas van Onbekende Auteur 2

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 150 gram boter
  • 2 eetlepels melk
  • 1 portie amandelspijs
  • 50 gr witte amandelen
  • 1 ei

Instructies

  • Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in
  • een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein.
  • Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg.
  • Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat – als een staaf, rechthoek of
  • hartvorm.
  • Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand.
  • Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Sinterklaas