Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 gele biet
- 1 rode biet
- 1 zoete aardappel
- 1 pastinaak
- Olijfolie
- Zeezout
- 1 avocado
- Uitje
- Pompoenpitten
- Crème fraiche
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de groenten met een dunschiller en snijd in zo dun mogelijke plakjes.
- Doe dit met een kaasschaaf of een dunschiller.
- Verdeel de plakjes op een bakplaat en besprenkel met een klein beetje olijfolie. (Niet te veel, anders wordt de chips niet knapperig!)
- Strooi er wat verse kruiden en zout en peper over.
- Bak de chips in ongeveer 10 tot 15 minuten lekker knapperig.
- Snijd in de tussentijd de avocado in blokjes en prak tot een grove puree.
- Snijd de uit zo fijn mogelijk en voeg samen.
- Mix het de ingrediënten vervolgens met de creme fraiche tot één geheel.
- Voeg waar nodig nog peper en zout toe, top af met pompoenpitten.