Gorgonzolafondue met mascarpone

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge witte wijn
  • 250 gram mascarpone kaas
  • 400 gram gorgonzola kaas
  • 2 eetlepels maïzena
  • ½ zakje basilicum 15 gram
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf de binnenkant van de fonduepan ermee in.
  • Schenk de droge witte wijn in de pan en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat de mascarpone oplossen in de warme wijn.
  • Verbrokkel de gorgonzola boven de pan en roer tot alle kaas gesmolten is.
  • Los de maïzena op in 2 eetlepels water, roer dit door het kaasmengsel en laat nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.
  • Leg de basilicumblaadjes op elkaar en snijd ze in fijne reepjes.
  • Breng de fondue op smaak met peper en voeg de basilicum toe.
  • Zet de kaasfonduepan op het rechaud op tafel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dipmogelijkheden:

Blokjes Italiaans brood zoals ciabatta en focaccia
Soepstengels (‘grissini’)
Beetgaar gekookte ravioli of gnocchi
Beetgare groene aspergetips
Olijven
Partjes verse vijg
Partjes peer (met citroensap besprenkeld)

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze rijke kaasfondue.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fondue / Kaas
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch