Ham-champignonragoût

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram ham
  • 50 gram champignons
  • 60 gram boter
  • 70 gram bloem
  • 2 dl vleesbouillon
  • ¼ dl melk
  • ¼ dl slagroom

Instructies

  • Maak een blanke roux van de boter en de bloem en laat die afkoelen.
  • Snijd de champignons in dunne schijfjes en blancheer die in een pannetje met water en wat citroensap (daardoor blijven ze mooi van kleur).
  • Snijd de ham in Kleine blokjes.
  • Breng de bouillon en de melk aan de kook en voeg een beetje hiervan aan de roux toe.
  • Roer alles glad en voeg dan de rest toe.
  • Maak er een gladde massa van en breng die nog even aan de kook.
  • Meng er de ham, de champignons en de slagroom door en laat alles nog even koken.
  • Breng de ragoût eventueel met zout en peper op smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees