Ham-kaas snackstick

Rotolo do pasta con prociutto e formagio

Ham-kaas snackstick / Een stevige snack, antipasto of voorgerecht, hoe je het ook wilt noemen. Door de gebakken kaas smaakt het zelfs voortreffelijk met een glas lichte rode wijn.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram bladerdeeg
  • 100 gram gekookte ham
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei om het deeg te bestrijken
  • 1 eetlepel(s) maanzaad

Instructies

  • Rol met een deegroller het bladerdeeg tot het iets dunner wordt.
  • Snij het bladerdeeg in het gewenste aantal porties.
  • Verdeel de achterham en vervolgens tweederde van de kaas over het bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg op en maak dan één of meerdere ‘twisten’.
  • Bestrijk met geklopt ei en strooi er de rest van de kaas en de maanzaadjes over.
  • Bakken 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Blijf erbij, want met de kaas bovenop kan het snel aanbranden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Hapjes / Warme hapjes
Land van herkomst Italië