Rotolo do pasta con prociutto e formagio
Ham-kaas snackstick / Een stevige snack, antipasto of voorgerecht, hoe je het ook wilt noemen. Door de gebakken kaas smaakt het zelfs voortreffelijk met een glas lichte rode wijn.
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram bladerdeeg
- 100 gram gekookte ham
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 ei om het deeg te bestrijken
- 1 eetlepel(s) maanzaad
Instructies
- Rol met een deegroller het bladerdeeg tot het iets dunner wordt.
- Snij het bladerdeeg in het gewenste aantal porties.
- Verdeel de achterham en vervolgens tweederde van de kaas over het bladerdeeg.
- Rol het bladerdeeg op en maak dan één of meerdere ‘twisten’.
- Bestrijk met geklopt ei en strooi er de rest van de kaas en de maanzaadjes over.
- Bakken 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Blijf erbij, want met de kaas bovenop kan het snel aanbranden.