Harissa van Onbekende Auteur

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • vijzel

Ingrediënten

  • 6 spaanse pepertjes
  • 5 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel(s) koriander
  • 1 eetlepel(s) komijn
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • zout

Instructies

  • Haal de zaadjes uit de pepertjes en hak ze fijn.
  • Doe de pepertjes, de koriander, de komijn en de knoflook bij elkaar en stamp het geheel fijn in een vijzel.
  • Voeg het zout, de azijn en de olijfolie toe en roer goed door elkaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Marokkaanse dipsaus is vrij sterk, gebruik dus met mate! Harissa wordt als smaakmaker opgediend bij salades, vis, vlees en gevogelte en kan ook worden gebruikt als dipsaus.
Voor een mildere versie kan je wat pepertjes vervangen door paprika.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch