Nederlandse Kaassaus
Ingrediënten
- 5 g ongezouten roomboter
- 2 eetlepels bloem
- 300 ml melk
- 150 g oude kaas
Instructies
- Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
- Roer de bloem erdoor en laat al roerend gedurende 3 minuten gaar worden.
- Voeg geleidelijk de melk toe, terwijl je blijft roeren, en breng het mengsel aan de kook.
- Laat de saus op laag vuur gedurende 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg de geraspte oude kaas toe en blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is.
- Breng de kaassaus op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze heerlijke kaassaus is perfect als toevoeging bij gestoomde groenten zoals broccoli of bloemkool, over gebakken aardappelen of als saus voor pasta.
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 11 g | Vet: 17 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 5 g