IJstaart van Lies Klomp

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 theelepel cacao
  • 125 g boter
  • 2 eiwitten + dooiers
  • 2 borrels rum
  • 200 g suiker
  • 3 zakjes klopvast
  • pak lange vingers
  • chocoladevlokken

Instructies

  • Eierdooiers, 1 zakje vanillesuiker, 1 borrel rum, boter, suiker en cacao kloppen tot het luchtig is.
  • Eiwitten stijf kloppen en toevoegen.
  • Klopvast en 1 zakje vanille suiker opkloppen.
  • Op de bodem van een springvorm aluminium leggen en insmeren met eiwit.
  • Meng 1 borrel rum en 1 borrel water en doop hierin de lange vingers.
  • Leg de lange vingers met de suiker zijde op de bodem.
  • Schep hierop het eimengsel en dan weer lange vingers en dan de klopvast.
  • Chocolade vlokken erover strooien.
  • Minimaal 1 uur in de diepvries laten opstijven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën IJs / Nagerecht