Indiaas ijs

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk á ± 400 gr
  • 9 volle eetlepels suiker
  • 4 eetlepel(s) kaneel
  • 2 eetlepel(s) kardemom
  • 6 kardemomzaden
  • 2 eetlepel(s) citroenzuur

Instructies

  • Doe 1 blikje gecondenseerde melk á ± 400 gr in een steelpannetje met anti aanbaklaag of in een wok.
  • Voeg hieraan dezelfde hoeveelheid volle of boerenlandmelk toe.
  • Voeg, als u ongezoete gecondenseerde melk gebruikt, aan dit mengsel nog 8-10 volle eetlepels suiker toe.
  • Voeg een scheut slagroom toe, zet de pan op laag vuur en voeg er 4 eetlepels kaneel, 2 eetlepels kardemom en 6 kardemomzaden bij.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het, onder regelmatig roeren, 10 minuten zachtjes koken.
  • Kook de laatste minuut ook wat saffraan mee en verwijder de kardemomzaden.
  • Laat het mengsel in de koelkast tot 15°C of lager afkoelen.
  • Voeg dan ± 2 eetlepels citroenzuur toe en doe het mengsel in een mooie vorm.
  • Zet de vorm 1 nacht in de vriezer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën IJs / Nagerecht
Land van herkomst India