Indische drumsticks met bami

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 8 drumsticks
  • 1 kuipje Conimex boemboe voor ajam paniki
  • 300 g mienestjes
  • 1 zak Chinese roerbakgroenten à 400 g
  • 1 zak taugé à 200 g
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Verhit 2½ eetlepel van de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin aan.
  • Voeg 2 dl water en de boemboe toe en laat de kip, op een laag vuur, in ± 30 minuten gaar stoven.
  • Kook intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de roerbakgroenten beetgaar.
  • Schep de mie erdoor en warm alles goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de bami met de kip en de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Bestrooi met fijngesneden korianderblad en serveer met seroendeng en kroepoek.

Wijnadvies:

Sacred Hill, Australië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Mie
Land van herkomst Indonesië