Indonesische kalfslappen
Ingrediënten
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 rode peper in ringetjes
- 2 cm gember geschild en geraspt
- 500 gram kalfslappen in stukjes
- 1 eetlepel(s) koriander
- ½ eetlepel(s) gemalen komijn
- mespunt 5 spice kruiden
- peper
- zout
- 4 eetlepel(s) ketjap manis
- 5 eetlepel(s) gemalen kokos
- 1½ dl kippenbouillon (van een tablet)
Instructies
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui met de knoflook, de rode peper en de gemberwortel al omscheppend 3 minuten.
- Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend 5 minuten mee.
- Strooi de koriander, de komijn, het 5-kruidenpoeder en peper en zout naar smaak erover en schep alles goed.
- Voeg de ketjap, de kokos en de bouillon toe en laat het vlees in ± 90 minuten helemaal gaar sudderen.
- Voeg zonodig extra water toe.
- Lekker met witte rijst en sperziebonen.