Buffelmozzarella met pistou
AllerHande december 2003/ snel te maken
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 5-7 eetlepel olijfolie extra vierge
- versgemalen zwarte peper
- 2 bol mozzarella kaas, buffel
- 1 theelepel grof zeezout
Instructies
- Knoflook pellen en in stukken snijden.
- Pistou maken met keukenmachine of vijzel: knoflook met zoutkorrels fijnmalen of -stampen.
- Basilicum (zonder steeltjes) toevoegen en geheel tot dikke pasta pureren of wrijven.
- Olie druppelsgewijs toevoegen tot gladde, net vloeibare saus (= pistou) ontstaat.
- Pistou op smaak brengen met peper.
- Direct gebruiken of afdekken met plasticfolie en bij kamertemperatuur laten staan.
- Mozzarella afgieten en 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.
- Bollen halveren en over vier borden verdelen.
- Pistou erover druppelen en rond mozzarella eventueel wat grove peper strooien.