Gerookte forelfilet met venkel dragonsalsa
AllerHande december 2002
Ingrediënten
- 1 zakje dragon verse 15 g
- 3 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 4 forelfilets gerookte
- 1 venkel
- 2 trostomaten
- 16 zwarte olijven zonder pit
- zout
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Venkel schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden.
- Venkelblokjes in vergiet doen en overgieten met kokend water.
- Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
- Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
- Olijven in ringetjes snijden.
- Enkele takjes dragon voor garnering achterhouden, rest fijn knippen.
- In kom venkel mengen met tomaat, olijven, dragon, citroensap, olie en zout en peper naar smaak.
- Venkelsalsa tot gebruik afgedekt op koele plek bewaren.
- Forel over vier bordjes verdelen.
- Salsa op forel scheppen, garneren met takjes dragon.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met sneetjes warme ciabatta.