Gerookte forelfilet met venkel dragonsalsa

Gerookte forelfilet met venkel dragonsalsa

AllerHande december 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje dragon verse 15 g
  • 3 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
  • 4 forelfilets gerookte
  • 1 venkel
  • 2 trostomaten
  • 16 zwarte olijven zonder pit
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Venkel schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden.
  • Venkelblokjes in vergiet doen en overgieten met kokend water.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Olijven in ringetjes snijden.
  • Enkele takjes dragon voor garnering achterhouden, rest fijn knippen.
  • In kom venkel mengen met tomaat, olijven, dragon, citroensap, olie en zout en peper naar smaak.
  • Venkelsalsa tot gebruik afgedekt op koele plek bewaren.
  • Forel over vier bordjes verdelen.
  • Salsa op forel scheppen, garneren met takjes dragon.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met sneetjes warme ciabatta.

Variatietip:

Vervang de dragon eventueel door kervel, of de forel door gerookte palingfilet.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis / Voorgerechten