Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene (savooie) kool rolletjes met gehakt

Recept categorieën: Ovenschotel, Vlees
porties: 2 personen

ingrediënten

Voor de rolletjes:

Dit alles mengen!

    Bereidingswijze

    • Oven voorverwarmen op 200 graden!!!
    • Neem de kool en verwijder de buitenste bladeren, zonodig.
    • Neem nu p.p. 4 bladeren en snijd de nerf diep in.
    • Leg de bladeren in een pan met water en breng aan de kook.
    • Laten afkoelen.
    • Pak het gehakt mengsel erbij en ga nu de bladeren vullen en goed dicht vouwen.
    • Neem 1 grote ovenschaal en leeg een blikje met de tomatenblokjes.
    • Leg nu de rolletjes in de schaal en leeg weer 1 blikje met de tomatenblokjes!
    • Vul zonodig aan met tomatensap.
    • Dan gaan de rolletjes 20 minuten in de oven.
    • Denk ook eraan om de rijst te koken.

    Tips / Opmerkingen

    Heerlijk met een glas witte wijn.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Reebiefstuk met madeirasaus

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Saus, Wild
    porties: 4 personen

    Equipment

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    VOORBEREIDEN:

    • In pan wildfond met Madeira en kruiden aan de kook brengen.
    • In andere pan gevogeltefond met slagroom, 1 eetlepel citroensap en peperkorrels aan de kook brengen.
    • Beide mengsels in 5 á 6 minuten op hoog vuur tot 1 1/2 dl laten inkoken.
    • In twee zeven elk natgemaakte theedoek leggen.
    • Madeiramengsel en roommengsel elk afzonderlijk boven twee andere pannen zeven.
    • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
    • 50 g Boter in blokjes snijden en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

    BEREIDEN:

    • Vijf borden voorverwarmen.
    • In grote pan ruim water met zout en rest van citroensap aan de kook brengen. Intussen reebiefstukjes elk in 3 gelijke stukjes snijden.
    • Bestrooien met zout en peper.
    • Shii-takes schoonvegen met keukenpapier.
    • Grote exemplaren halveren.
    • In pan met kokend water kool in 5 minuten beetgaar koken.
    • In -zeef laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
    • Intussen in koekepan rest van boter verhitten.
    • Biefstukjes in 5 à 7 minuten aan weerszijden bruin bakken.
    • Biefstukjes uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. In achtergebleven bakvet shii-takes in 5 min bruin bakken,af en toe omscheppen.
    • In tussen pannen met Madeira- en roommengsel opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af door elk mengsel 25 g blokjes boter kloppen.
    • Sauzen zonodig op smaak brengen met zout.
    • Op elk bord eerst Madeirasaus scheppen.
    • Borden zó bewegen dat saus goed over borden verdeeld wordt.
    • Hierin 'bedje' van kool leggen.
    • Op kool in cirkelvorm 3 biefstukjes leggen.
    • Shii-takes in midden van biefstukjes leggen.
    • Hierover roomsaus schenken.
    • Garneren met peperbessen.

    Tips / Opmerkingen

    Serveren met pasta.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Gnocchi met tomaat en groene kool

    Vegetarisch
    Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
    Land van herkomst: Italië
    Dieët: Vegetarisch
    porties: 4 personen
    Calorieën: 480kcal

    Equipment

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Tomaatjes wassen, in vieren snijden en in kom doen.
    • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
    • Basilicumblaadjes in kleine stukken scheuren.
    • Knoflook, basilicum en 3 eetlepels olijfolie door tomaten scheppen en ca. 2-4 uur laten staan.
    • In grote pan met water en zout gnocchi koken volgens gebruiksaanwijzing.
    • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
    • Intussen in wok 3eetlepels olijfolie verhitten en kool in ca. 5 minuten al omscheppend beetgaar bakken.
    • Pan van vuur nemen.
    • Gnocchi in vergiet laten uitlekken.
    • Kool en tomatenpartjes met vocht door gnocchi scheppen.
    • Op smaak brengen met zout en peper.
    • Overdoen in ovenschaal en kaasplakjes erop leggen.
    • Onder hete grill kaas in 3 à 5 minuten laten smelten.
    • Bereidingstijd: 30 min. wachten 4 uur

    Nutrition

    Calorieën: 480kcal | koolhydraten: 50g | Eiwit: 14g | Vet: 25g


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Groene kool schotel met spek blokjes en ketjap

    Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
    Land van herkomst: Indonesië
    porties: 4 personen
    Auteur: Jan Plasmans

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • De speklappen in dobbelstenen snijden en in de marinademix met 1 eetlepel ketjap
    • 15 minuten marineren.
    • Het vlees in de verhitte olie rondom bruin bakken en daarna op laag vuur in een ½ uur gaar laten worden.
    • Intussen de rijst gaar koken.
    • De gesneden kool in weinig water in 15 minuten beetgaar koken.
    • De pindakaas en de ketjap door de kool roeren en met zout, peper en sambal op
    • smaak brengen.
    • Aan de ketjap saus mix 3 dl kokend water toevoegen en tot een gladde saus roeren.
    • Deze door het vlees mengen.
    • De witte saus volgens de gebruiksaanwijzing bereiden.
    • In een ingevette ovenschaal laagjes maken van rijst, vlees en kool.
    • De witte saus over de bovenste koollaag verdelen.
    • De seroendeng met de kaas (3 eetlepels) mengen en over de saus strooien.
    • In een warme oven, 175 graden Celcius, in 25 minuten laten garen.

    Tips / Opmerkingen

    Lekker met gebakken banaan.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Stamppot met groene kool en spek uit de Ardennen

    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot, Varkensvlees, Vlees
    Land van herkomst: België
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Maak de kool schoon, verwijder de buitenste harde bladeren en was de kool goed.
    • Doe de koolbladeren 2 minuten in kokend water met zout en giet het water af. Snijd de groente grof.
    • Laat de reuzel op laag vuur uitbakken en doe er dan de helft van de kool bij.
    • Voeg er wat zout aan toe, doe er het spek bij en daarna de rest van de kool.
    • Kruid met peper en nootmuskaat.
    • Giet er dan de bouillon bij.
    • Doe het deksel op de pan en sluit die met een deegrand hermetisch af.
    • Laat het gerecht op middelhoog vuur 3 uur stoven.

    Tips / Opmerkingen

    Serveer het zeer heet met gekookte aardappelen.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Speksoep uit de Hoge Venen

    Recept categorieën: Soep, Varkensvlees, Vlees
    Land van herkomst: België
    porties: 4 personen

    Bereidingswijze

    • Doe het spek in een pan.
    • Voeg 3 liter water, peper, tijm en laurier toe en doe er een beetje zout bij.
    • Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur zachtjes doorkoken.
    • Voeg de in schijfjes gesneden wortels, de kleingesneden selder, de in ringen gesneden prei en de kleingesneden raapjes toe.
    • Reinig de groene kool en hak deze grof.
    • Voeg de kool aan de soep toe.
    • Draai het vuur laag en laat alles 2 uur zachtjes doorkoken.
    • Verwijder voor het opdienen het spek uit de pan en snijd dit in plakken of teerlingen.
    • Doe het spek in de soepterrine, voeg de hete soep toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Patrijs zoals in St. Hubert

    Recept categorieën: Hoofdgerechten
    Land van herkomst: België
    porties: 4 personen

    Bereidingswijze

    • Halveer de patrijzen.
    • Doe de reuzel in een pan en laat deze op laag vuur uitsmelten.
    • Voeg de patrijsdelen toe en laat ze aan alle kanten mooi bruin worden.
    • Maak de kool schoon en snijd deze grof in stukken.
    • Doe de groente in 1 liter kokend water met weinig zout, laat de kool op hoog vuur enkele seconden blancheren en giet het water af.
    • Druk de kool goed uit om zoveel mogelijk water af te voeren.
    • Doe de boter, de in blokjes gesneden ham, het in blokjes gesneden spek, de schoongemaakte en in ringen gesneden uien, de tijm en de laurier in een vuurvaste schaal.
    • Voeg de helft van de kool toe, leg de patrijzen daarop en de rest van de kool daaroverheen.
    • Kruid met zout, peper en wat geraspte nootmuskaat.
    • Schenk tenslotte het bier over het gerecht en doe een deksel op de schotel.
    • Laat het geheel in een matigwarme oven ± 2 uur stoven.

    Tips / Opmerkingen

    Smaak eventueel nog af met zout en peper en serveer het gerecht zeer warm met gekookte aardappelen.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Gevulde groene koolbladeren met gehakt en St. Paul Triple

    Recept categorieën: Basisrecept, Groenten, Hoofdgerechten, Vlees
    Land van herkomst: België
    porties: 4 stuks

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Haal een aantal gelijkvormige bladeren van de kool af en blancheer die in kokend water met een snufje zout tot ze beetgaar zijn.
    • Haal ze uit de pan, leg ze op een schone theedoek of keukenpapier en laat ze uitlekken en afkoelen.
    • Maak een mengsel van het gehakt, het ei, de fijngehakte ui, de knoflook, de rozijnen, de verkruimelde beschuiten en het chili- en korianderpoeder en breng het op smaak met zout en peper.
    • Vul de koolbladeren met het gehaktmengsel, maak er mooie pakketjes van en zet die met een houten cocktailprikkertje goed vast.
    • Verhit de olie in een braadpan en bak de gevulde koolbladeren kort om en om aan.
    • Neem de gevulde koolbladeren uit de pan en temper het vuur.
    • Doe de tomatenpuree erbij en laat die, al roerend, even ontzuren.
    • Voeg de bouillon en de helft van het bier erbij, leg de koolpakketjes weer terug in de pan en laat ze 30 minuten stoven.
    • Doe er 10 minuten voor het einde van de stooftijd de rest van het bier bij en laat de
    • saus nog wat inkoken.

    Tips / Opmerkingen

    Serveer er aardappelkroketjes en een salade met radijs, tomaat en komkommer bij en drink er een gekoeld glas ,8-9°C St. Paul Triple bij.
    St. Paul Triple is een bier van Brouwerij
    Sterkens uit Meer in België. 7,6% vol.alc., 18 graden Plato.
    Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Gentse hutsepot

    Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
    Land van herkomst: België
    porties: 4 personen

    Bereidingswijze

    • Laat het stoofvlees in water met wat zout 1 uur zachtjes koken.
    • Voeg de varkenspootjes toe en laat die nog een uur meekoken.
    • Neem het vlees uit de pan en kook in de bouillon de kleingesneden groenten en de in vieren gesneden aardappelen gaar, de ui komt, bestoken met kruidnagelen en laurier, in het midden.
    • Kruid met tijm en versgemalen peper.
    • Snijd het stoofvlees in plakken, haal het vlees van de varkenspootjes en laat dit nog even meewarmen.
    • Bak de saucijsjes gaar en bruin en leg het vlees en de worstjes op de luchtig door elkaar geroerde hutspot.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Gentse hutsepot 2

    Land van herkomst: België
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Doe alle stukken vlees, behalve de worst, in een zeer grote pan en voeg water toe tot het vlees net onder staat.
    • Doe er een beetje zout bij en breng het geheel aan de kook.
    • Verwijder het schuim zo vaak als nodig.
    • Maak de groenten schoon en snijd ze klein.
    • Zet het vuur laag, voeg de groenten, het kruidentuiltje en nog wat zout en peper aan het vlees toe en laat het geheel op laag vuur 1 uur sudderen.
    • Voeg dan de worst toe.
    • Doe er na een uur de in vieren gesneden aardappels bij en laat weer 45-60 minuten op laag vuur sudderen.
    • De totale bereidingsduur is dus ± 3 uur.
    • Schik voor het opdienen het vlees op een grote voorverwarmde schaal en leg de groenten ernaast of omheen.
    • Zeef de bouillon en geef die bij het vlees en de groenten.

    Tips / Opmerkingen

    Voor de liefhebbers moet een pot Gentse mosterd beschikbaar zijn, die evenals de bouillon apart wordt opgediend.