Groene kool schotel met spek blokjes en ketjap

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram groene kool
  • 500 gram speklappen
  • 250 gram rijst
  • 30 gram geraspte kaas
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels olie
  • 3 eetlepels seroendeng
  • 1 dl bechamelsaus
  • 1 pakje babi ketjap kruidenmix

Instructies

  • De speklappen in dobbelstenen snijden en in de marinademix met 1 eetlepel ketjap
  • 15 minuten marineren.
  • Het vlees in de verhitte olie rondom bruin bakken en daarna op laag vuur in een ½ uur gaar laten worden.
  • Intussen de rijst gaar koken.
  • De gesneden kool in weinig water in 15 minuten beetgaar koken.
  • De pindakaas en de ketjap door de kool roeren en met zout, peper en sambal op
  • smaak brengen.
  • Aan de ketjap saus mix 3 dl kokend water toevoegen en tot een gladde saus roeren.
  • Deze door het vlees mengen.
  • De witte saus volgens de gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In een ingevette ovenschaal laagjes maken van rijst, vlees en kool.
  • De witte saus over de bovenste koollaag verdelen.
  • De seroendeng met de kaas (3 eetlepels) mengen en over de saus strooien.
  • In een warme oven, 175 graden Celcius, in 25 minuten laten garen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gebakken banaan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië