Groene kool schotel met spek blokjes en ketjap
Ingrediënten
- 750 gram groene kool
- 500 gram speklappen
- 250 gram rijst
- 30 gram geraspte kaas
- 5 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels olie
- 3 eetlepels seroendeng
- 1 dl bechamelsaus
- 1 pakje babi ketjap kruidenmix
Instructies
- De speklappen in dobbelstenen snijden en in de marinademix met 1 eetlepel ketjap
- 15 minuten marineren.
- Het vlees in de verhitte olie rondom bruin bakken en daarna op laag vuur in een ½ uur gaar laten worden.
- Intussen de rijst gaar koken.
- De gesneden kool in weinig water in 15 minuten beetgaar koken.
- De pindakaas en de ketjap door de kool roeren en met zout, peper en sambal op
- smaak brengen.
- Aan de ketjap saus mix 3 dl kokend water toevoegen en tot een gladde saus roeren.
- Deze door het vlees mengen.
- De witte saus volgens de gebruiksaanwijzing bereiden.
- In een ingevette ovenschaal laagjes maken van rijst, vlees en kool.
- De witte saus over de bovenste koollaag verdelen.
- De seroendeng met de kaas (3 eetlepels) mengen en over de saus strooien.
- In een warme oven, 175 graden Celcius, in 25 minuten laten garen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken banaan.