Gemarineerde tomaten
Equipment
- ovenschaal ± 20 x 30 cm
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
- Breng in een pan ruim water aan de kook.
- Kruis de tomaten in, dompel ze enkele seconden in het kokende water onder, spoel ze onder koud water af en ontvel ze.
- Halveer de tomaten.
- Pel de knoflookteen en snipper hem fijn.
- Leg de tomaten met de snijkant naar boven in de ovenschaal, verdeel de knoflook over de tomaten en bestrooi ze met zout en peper.
- Besprenkel de tomaten dun met olie en leg op elke tomaat 1 basilicumblaadje.
- Keer de tomaten en bak ze ± 20 minuten in het midden van de oven.
- Neem de tomaten uit de oven en laat ze afkoelen.
- Klop in een kommetje de azijn en de rest van de olie tot een dressing en breng die op smaak met zout en peper.
- Leg de tomaten op 4 borden, besprenkel ze met de dressing en garneer met een blaadje basilicum.