Pomodorini al forno

 

Gemarineerde tomaten

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ovenschaal ± 20 x 30 cm

Ingrediënten

  • 4 trostomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 12 verse basilicumblaadjes
  • zout (vers)gemalen peper
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) balsamicoazijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
  • Breng in een pan ruim water aan de kook.
  • Kruis de tomaten in, dompel ze enkele seconden in het kokende water onder, spoel ze onder koud water af en ontvel ze.
  • Halveer de tomaten.
  • Pel de knoflookteen en snipper hem fijn.
  • Leg de tomaten met de snijkant naar boven in de ovenschaal, verdeel de knoflook over de tomaten en bestrooi ze met zout en peper.
  • Besprenkel de tomaten dun met olie en leg op elke tomaat 1 basilicumblaadje.
  • Keer de tomaten en bak ze ± 20 minuten in het midden van de oven.
  • Neem de tomaten uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Klop in een kommetje de azijn en de rest van de olie tot een dressing en breng die op smaak met zout en peper.
  • Leg de tomaten op 4 borden, besprenkel ze met de dressing en garneer met een blaadje basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Italië