Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sis kebab

vlees aan spiezen
Recept categorieën: Barbecue, Rundvlees, Warme hapjes
Land van herkomst: Turkije
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak eem marinade van de wijn, azijn, piment,tijm,uitgeperste knoflook,parikapoeder, zout,peper, en de olie.
  • Snij het vlees in blokken en de uien in stukken.
  • Doe de tomaten even in kokend water en laat ze "schrikken" met koudwater en ontpel ze, verwijder de pitten en snij ze in stukken.
  • Doe alles in de marinade en roer het goed om, laat het een nacht in de koelkast marineren.
  • Af en toe even roeren.
  • Haal dan alles uit de marinade en laat het uitlekken.
  • Maak de spiezen om en om vlees, uien en tomaten en smeer ze in met wat olie en laat ze op een hete grill of barbecue gaar worden.

Tips / Opmerkingen

Serveer de spiezen met een salade en stokbrood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Albondigas van Astrid Veltman

Gehaktballetjes in tomatensaus
Recept categorieën: Tapas
Land van herkomst: Spanje
porties: 6

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, zout en peper.
  • Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel.
  • Vorm van het mengsel ± 40 balletjes.
  • Verhit de olie en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom bruin.
  • Bak de ui ± 5 minuten mee.
  • Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ± 30 minuten sudderen.
  • Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de gehaktballetjes.
  • Strooi er 2 eetlepels peterselie over.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

IJs van blauwgeaderde kaas

Recept categorieën: IJs, Kaas, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Voor de ijsbereiding:

Voor het garnituur:

Bereidingswijze

  • Wrijf de beide kaassoorten door een zeef.
  • Klop de room stijf en spatel hem vervolgens onder
  • de kaas.
  • Schep deze bereiding in een diepvriesdoos van ca ½
  • lt inhoud en plaats dit gedurende ca 1½ uur in de
  • diepvriezer.
  • Maak ondertussen de wijnsaus
  • Was de citroen en schil hem met behulp van een
  • dunschiller.
  • Doe de wijn, de portwijn, de bessengelei, het
  • kaneelstokje en de citroenschil in een pannetje en
  • laat op een zacht vuurtje, voor de helft inkoken.
  • Voeg er naar smaak de griessuiker aan toe en giet
  • de saus door een zeef.
  • Plaats de saus in een koudwaterbad en laat ze al
  • roerend afkoelen.
  • Was de sla, zwier droog en verdeel over 4 bordjes.
  • Was de druiven en halveer ze.
  • Snijd het ijs in schijfjes en leg deze op de sla.
  • Giet de wijnsaus om heen het ijs en schik er de
  • halve druiven om heen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Struisvogelbiefstuk met bramensaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Blokjes knolselderij en aardappel in 15 minuten gaarkoken en afgieten.
  • Tijm en 25 g boter toevoegen en groenten met stamper pureren.
  • Op smaak brengen en warmhouden.
  • Intussen in koekenpan 15 g boter smelten.
  • Sjalot toevoegen en 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Fond, wijn, jam, gemberwortel en kaneel toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Op matig vuur saus in 15 minuten tot eenderde laten inkoken.
  • Saus zeven, terug in pan schenken en nog 1 minuut verwarmen.
  • Van vuur af 35 g boter snel erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper en bramen door saus roeren.
  • Saus op vlamverdeler warmhouden.
  • Biefstukjes met peper bestrooien.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en vlees in 3-4 minuten bakken.
  • In aluminiumfolie wikkelen.
  • Puree over vier borden verdelen.
  • Struisvogelbiefstukjes met zout bestrooien en op puree leggen.
  • Bramensaus erover en ernaast schenken


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met rode wijn gehaktsaus

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan ui en knoflook in olie zachtjes glazig bakken.
  • Op bord scheppen.
  • In bakvet gehakt op hoog vuur in ca. 5 minuten rul bakken.
  • Uimengsel met kruiden en peper naar smaak door gehakt scheppen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen, wijn in braadpan schenken en gehaktsaus 15 minuten
  • zachtjes laten sudderen.
  • Spaghetti beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • Paprika's laten uitlekken, droogdeppen en in grove stukken snijden.
  • Paprika door gehaktsaus scheppen en even meeverwarmen.
  • Spaghetti afgieten, over vier diepe borden verdelen en gehaktsaus erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een salade van tomaat met rucola.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti bolognese uit de AllerHande van 2004

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verhitten en ui, wortel en bleekselderij 3 minuten zachtjes bakken.
  • Spek en gehakt toevoegen en 5 minuten roerbakken tot gehakt rul is.
  • Tomatenpuree en oregano toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Wijn erbij schenken en 5 minuten laten sudderen.
  • Bouillon en tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien en saus 15 minuten laten sudderen.
  • Saus pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Spaghetti afgieten (niet met koud water afspoelen!) en over vier diepe borden verdelen.
  • Saus erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geraspte kaas en gemengde groene salade.
Dit is een snelle versie van de klassieke 'Ragú Bolognese'.
De Italianen laten deze saus minstens anderhalfuur zachtjes sudderen, met het deksel op de pan.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode koolstamppot van AllerHande

AllerHande 2007
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de appelblokjes goudbruin.
  • Schep ze uit de pan en breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Schep nog een eetlepel olie in dezelfde pan en roerbak op hoog vuur de rodekool 2-3 minuten tot deze begint te geuren.
  • Bak in een koekenpan in de rest van de olie op middelhoog vuur de chipolata's in 2-3 minuten rondom bruin.
  • Schenk de wijn en de bouillon bij de chipolata's en laat ze 5-7 minuten op laag vuur garen.
  • Schep de chipolata's uit de pan.
  • Breng de rodewijnjus op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Stamp de aardappels met de warme melk en de honing tot een romige puree.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Schep met grove slagen eerst de rodekool en dan de appelblokjes door de puree.
  • Serveer met de chipolata's en de rodewijnjus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met kastanjechampignons uit AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kastanjechampignons in stukken.
  • Verwarm in een pan 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  • Schep de tijm en de rijst erdoor.
  • Schenk de wijn erbij als de rijstkorrels glanzen en roer goed door.
  • Laat op laag vuur zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen, roer regelmatig door.
  • Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe.
  • Wacht telkens met de volgende scheut, tot het vocht van de vorige scheut helemaal door de rijst is opgenomen.
  • Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een pan en bak de kastanjechampignons 5 minuten op hoog vuur.
  • Schep ze, op 2 eetlepels na, door de risotto.
  • Laat nog 5-10 minuten koken, tot de rijst gaar is.
  • Haal de pan van het vuur en roer de boter en tweederde van de kaas door de risotto.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat 2-5 minuten met de deksel op de pan staan, tot de risotto mooi romig is.
  • Verdeel over vier borden, schep de rest van de paddenstoelen erover en bestrooi met de rest van de kaas en wat (versgemalen) peper.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse roerbaksoep

AllerHande 2004
Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Rundvlees, Soep
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok of braadpan helft van olie verhitten en runderreepjes hierin op hoog vuur 1 minuut aanbraden.
  • Vlees uit pan scheppen.
  • Groentemix en krieltjes in rest van olie 1 minuut roerbakken. Inhoud van blik tomatenblokjes,
  • wijn en bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
  • Soep 8 minuten zachtjes laten koken, halverwege vleesreepjes toevoegen.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en olijven erover verdelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Prei in rode wijnmarinade

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Onderkant en donkergroene, stugge deel van de preistengel verwijderen.
  • Prei in de lengte insnijden en goed spoelen in lauw water.
  • Vocht eruit knijpen, nog een keer wassen en zo veel mogelijk vocht eruit knijpen.
  • Preistengels in gelijke stukken van ca. 5 cm snijden.
  • Olie verhitten in ruime koekenpan.
  • Prei toevoegen en op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin bakken, prei regelmatig keren.
  • Wijn en 100 ml kippenbouillon bij prei schenken en geheel 10 minuten met deksel erop
  • smoren, tot prei zacht is geworden.
  • Prei op serveerschaal leggen.
  • Wijnazijn en rest van kippenbouillon in koekenpan schenken, al roerende aan de kook
  • brengen en tot helft laten inkoken.
  • Pan van vuur nemen en mosterd door wijn mengsel roeren.
  • Wijn Mengsel op smaak brengen met peterselie, zout en peper.
  • Uienmengsel over prei schenken en prei minuten 1 uur marineren.
  • Prei op kamertemperatuur serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij kip uit de oven.