Rode wijnfondue met rundvlees en mangosausjes

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram biefstuk
  • 1 kleine mango
  • 1 bosuitje
  • 2 el rozijnen
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • zout
  • peper
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl tijm
  • 1 pot vleesfond 380 ml
  • 2 dl rode wijn

Instructies

  • Laat het vlees in de diepvries in 1 uur half bevriezen.
  • Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en pureer het in een keukenmachine.
  • Snijd het bosuitje in ringetjes.
  • Roer de uiringetjes, de rozijnen, het gemberpoeder en het chilipoeder door de helft van de mangopuree.
  • Roer de mosterd, de mayonaise en de tijm door de rest van de mangopuree.
  • Snijd het halfbevroren vlees in flinterdunne plakjes en leg deze op 2 bordjes.
  • Breng in een fonduepan de fond en de wijn aan de kook en laat deze 5 minuten zachtjes inkoken.
  • Zet de kokende bouillon op tafel op een spiritusbrander.
  • Zet ook de mangosausjes en de bordjes met vlees op tafel.
  • Steek een plakje vlees aan een fonduevork en laat dit in de bouillon net gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood en een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Rundvlees