Haringtartaar op Roggebrood
Ingrediënten
- 2 zoute haringen
- 1 wortel
- 1 bosuitje
- 3 sneetjes licht roggebrood
- 3 blaadjes ijsbergsla
- 1 eetlepel boter
Instructies
- Maak de haringen schoon en hak ze fijn.
- Snijd de wortel in piepkleine stukjes en meng ze door de gehakte haring.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringen.
- Steek met een uitsteekvormpje 12 rondjes uit het roggebrood en de ijsbergsla.
- Bestrijk de rondjes roggebrood dun met boter.
- Leg een blaadje sla op elk rondje.
- Plaats het uitsteekvormpje op een roggebroodrondje en vul het met 2 à 3 theelepels haringtartaar.
- Strijk het oppervlak glad met een theelepel.
- Herhaal dit proces met de resterende roggebroodjes.
- Garneer met ringetjes bosui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner past goed bij de smaak van de haringtartaar en het roggebrood.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 8 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g