Haringtartaar op Roggebrood

Haringtartaar op Roggebrood

Porties: + personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 zoute haringen
  • 1 wortel
  • 1 bosuitje
  • 3 sneetjes licht roggebrood
  • 3 blaadjes ijsbergsla
  • 1 eetlepel boter

Instructies

  • Maak de haringen schoon en hak ze fijn.
  • Snijd de wortel in piepkleine stukjes en meng ze door de gehakte haring.
  • Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringen.
  • Steek met een uitsteekvormpje 12 rondjes uit het roggebrood en de ijsbergsla.
  • Bestrijk de rondjes roggebrood dun met boter.
  • Leg een blaadje sla op elk rondje.
  • Plaats het uitsteekvormpje op een roggebroodrondje en vul het met 2 à 3 theelepels haringtartaar.
  • Strijk het oppervlak glad met een theelepel.
  • Herhaal dit proces met de resterende roggebroodjes.
  • Garneer met ringetjes bosui.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner past goed bij de smaak van de haringtartaar en het roggebrood.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 8 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Vis / Voorgerechten