Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi met Tofu en satésaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer een marinade van sojasaus, chilisaus en gembersiroop en marineer hierin de Alpro soya Tofu Basis.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & Braden in een wok.
  • Bak de ui, wortel en prei tot de ui glazig is.
  • Voeg de nasikruiden toe, volgens de gebruiksaanwijzing en vervolgens de rijst en de taugé.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & braden in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de Alpro soya Tofu Basis 4 minuten.
  • Verwarm intussen de satésaus.
  • Serveer de nasi met de Alpro soya Tofu Basis en de satésaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met tahoe, prei, uien, bananen en satesaus

Recept categorieën: Fruit, Groenten, Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst op laag vuur gaar en droog.
  • Snij ondertussen de tahoe in blokjes van een centimeter op een bord en marineer ze met gemberpoeder, knoflookpoeder en flink wat ketjap (zoet of zout).
  • Af en toe goed omscheppen.
  • Fruit de ui met knoflook en de prei en breng dit op smaak met santen (liefst van een blok,anders een zakje),laos, koriander,komijn en kurkuma en een mespunt sambal.
  • Wees met de kruiden niet zuinig.
  • Goed doorscheppen.
  • Als de tahoe een uur gemarineerd is deze toevoegen aan de groente / kruidenmengsel en zachtjes meebakken.
  • Vervolgens de droge gare rijst erdoor scheppen en voorzichtig meebakken.
  • Op smaak brengen met ketjap en sambal.
  • Maak van de satesaus en wat melk een dikke romige saus.
  • Doe de nasi op de borden, bestrooi deze met seroendeng en vervolgens met de satesaus en geef er gesneden banaan en atjar tjampoer bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaassaté met wortelsalade

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Varkenshaas in blokjes snijden.
  • Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met olie en ketjap.
  • Vlees ca. 10 minuten in marinade leggen.
  • Wortel mengen met dressing en op smaak brengen met zout en peper.
  • Vlees aan satéstokjes rijgen.
  • Satés op barbecue of grill in ca. 10 minuten grillen.
  • Satésaus verwarmen in magnetron volgens gebruiksaanwijzing.
  • Stokbrood in plakjes snijden.
  • Satés serveren met saus, stokbrood en wortelsalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met pindasaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Varkenshaasje in plakjes van1 cm dik snijden.
  • In kom marinademix, 1 eetlepel olie, ketjap en gembersiroop door elkaar roeren.
  • Plakjes vlees erdoor scheppen en 15 minuten laten staan.
  • Spaanse peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in dunne reepjes snijden.
  • Pinda's fijnhakken.
  • Bosuitje in dunne ringetjes snijden.

Bereiding:

  • Twee borden voorverwarmen.
  • In pan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Peperreepjes en bosui 1 minuut zachtjes bakken.
  • 80 ml water en satésaus toevoegen.
  • Al roerend verwarmen tot gladde saus ontstaat.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Plakjes vlees in 4 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
  • Rest van koude marinade en gehakte pinda's door satésaus roeren.
  • Nog1 minuut goed doorwarmen.
  • Plakjes varkenshaas op warme borden leggen.
  • Satésaus erover en ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipsaté met mihoen en ananas

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Mie
Land van herkomst: Oosters
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Rode peper in lengte halveren en pitjes verwijderen.
  • Peper in smalle boogjes snijden.
  • Spitskool in reepjes snijden. Ananas laten uitlekken en in stukjes snijden.
  • Koriander grof snijden.
  • Saté rondom in 8 minuten bruin en gaar grillen.
  • Satésaus verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Intussen mihoen koken volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Olie in wok verhitten. Hierin rode peper, kool en ananas met kerriepoeder 4 minuten roerbakken.
  • Mihoen en helft koriander erdoor scheppen.
  • Naar smaak zout en peper toevoegen.
  • Mihoen over 4 borden verdelen.
  • Saté erop leggen.
  • Saus erover verdelen.
  • Rest koriander over saté en mihoen strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met ei en pindasaus

Totale tijd45 min
Recept categorieën: Ei, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

voor de saus:

Bereidingswijze

  • Kook de eieren hard en pel ze.
  • Rasp de schoongemaakte wortel grof.
  • Was de taugé en laat die uitlekken.
  • Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes en de komkommer in plakjes.
  • Roer de sauspasta en het sinaasappelsap in een steelpannetje op laag vuur door elkaar en laat de saus in een kom afkoelen.
  • Vermeng de wortel en de taugé en schep dit mengsel in het midden van een platte schaal, leg de ijsbergsla eromheen en garneer met plakjes komkommer en partjes ei.

Tips / Opmerkingen

Geef er de saus apart bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Satésaus met komkommer en taugé

Recept categorieën: Saus
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm een platte schaal voor.
  • Was de komkommer en snijd hem in dunne reepjes.
  • Hak de pinda's grof.
  • Maak met beide zakjes sauspoeder en 2 1/2 dl water satésaus volgens de gebruiksaanwijzing en roer er de sambal door.
  • Schenk de saus op de warme schaal, rangschik de komkommer en de taugé erop en strooi er de Pinda's over.
  • Serveer direct.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oosterse varkenshaas met pittige pindasaus

Recept categorieën: Varkensvlees
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roer in een kom de marinademix, 1 eetlepel olie, de ketjap en de gembersiroop door elkaar.
  • Schep de plakjes vlees erdoor en laat ze ± 15 minuten staan.
  • Maak de Spaanse peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes.
  • Hak de pinda's fijn en snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
  • Verwarm 2 borden voor.
  • Verhit in een pan 1 eetlepel olie en bak de peperreepjes en de bosui daarin ± 1 minuut zachtjes.
  • Voeg 80 ml water en de satésaus toe en verwarm het geheel al roerend tot een gladde saus ontstaat.
  • Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de plakjes vlees in ± 4 minuten bruin en gaar; keer ze halverwege.
  • Roer de rest van de koude marinade en de gehakte pinda's door de satésaus en warm nog ± 1 minuut goed door.
  • Leg de plakjes varkenshaas op de warme borden en schenk er de satésaus over en ernaast.
  • Serveer met rijst of nasi goreng, kroepoek, komkommersla en atjar tjampoer.

Tips / Opmerkingen

* Mix voor satémarinade
Met deze marinademix maakt u snel een geurige marinade voor kip- of varkenssaté. Natuurlijk kunt u het gemarineerde vlees ook op een andere manier verwerken,
bijvoorbeeld gewoon bakken of roosteren. Of door nasi goreng verwerken. De mix voor satémarinade (40 gr, Conimex) is samengesteld uit geurige kruiden en specerijen. U
hoeft er alleen wat ketjap en olie door te roeren.

Gado Gado 4
Recept afdrukken
No ratings yet

Gado gado 4

Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 2
Auteur: V-Day

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Kook de sperzieboontjes, witte kool en taugé kort en laat deze vervolgens afkoelen.
  • Kook de scharreleieren in ongeveer 10 minuten hard, pel ze en snijd ze in vieren.
  • Kook ondertussen de rijst en bereid de Vivera Vega Balletjes en de satésaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verdeel de rijst en de balletjes over de twee borden.
  • Giet de satésaus over de balletjes.
  • Serveer dit gerecht met de gebakken uitjes, (cassave)kroepoek en stukjes ei.

Tips / Opmerkingen

u kunt ook de Vivera Vega Balletjes in Satésaus 330 g voor dit gerecht gebruiken. Hierbij is de satésaus al bijgevoegd en hoeft u geen aparte satésaus te bereiden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaassaté met wortelsalade

Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
porties: 4

ingrediënten