voorkomt dat je scherm uit gaat
 Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
- Rijst gaar en droog koken, uit laten stomen en afkoelen. 
- Ondertussen van de eieren een omelet bakken en deze in dunne reepjes snijden. 
- Ook de prei, varkensvlees, ham en rookspek in dunne reepjes van 1 cm snijden. 
- De uien en knoflook met wat olie aanfruiten met de trassi. 
- Daarna het vlees, ham en spek erbij en dit geheel enkele minuten braden onder voortdurend omroeren. 
- Het gebraden 
- mengsel overdoen in een vergiet zodat het overtollige vet eruit kan druipen. 
- Dit vet vangt men op en wordt weer gebruikt om de rijst aan te braden. 
- Daarna het mengsel van vlees, ham, spek en ui plus het ei toevoegen en enkele minuten laten doorbakken. 
- Op smaak brengen met zout, ketjap en ve-tsin. 
- De nasi goreng overdoen in een schaal en garneren met de fijngesneden prei. 
- Als bijgerechten: atjar tjampoer, saté, drumstick, kroepoek, pindasaus en een spiegelei. 
————————————————————————————————–
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
	
Gerelateerd
		 
			Receptenplein.nl
Home / Sereh rijst