Sint Jacobsschelpen met avocado

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) zure room
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 chilipeper
  • 300 gram Sint Jacobsschelpen

Instructies

  • Avocade in blokjes snijden en met citroensap omscheppen.
  • Helft van de avocado in zure room en 2 eetlepels olijfolie pureren.
  • Op smaak brengen met zout en julienne gesneden spaanse peper.
  • Grillpan verhitten, Sint Jacobsschelpen goed droog deppen , met olie bestrijken en in 2-3 minuten gaargrillen, halverwege keren.
  • Avocadomousse over 4 borden verdelen, rest van avocadoblokjes en Sint Jacobsschelpen erop leggen, met chilipeper bestrooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met geroosterd (bruin) brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk