St. Jakobsschelpen met milde knoflooksaus

St Jakobsschelpen met milde knoflooksaus

St. Jakobsschelpen met milde knoflooksaus

AllerHande december 2003
Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak St. Jakobsschelpen diepvries, 500 g
  • 2 trostomaten
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 limoen geperst
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 sneetje witbrood oud / verkruimeld
  • 4-5 eetlepel(s) truffelolie
  • chilipeper uit de molen

Instructies

  • St Jakobsschelpen in zeef laten ontdooien en uitlekken.
  • Ontdooide schelpdieren droogdeppen met keukenpapier.
  • Tomaten eventueel ontvellen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen (wel bewaren!) en vruchtvlees in dunne repen snijden.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag olijfolie verhitten en St Jakobsschelpen op hoog vuur in 5-6 minuten lichtbruin en net gaar bakken, halverwege keren.
  • Overdoen in kom en helft van limoensap erover sprenkelen.
  • Tomaat erdoor scheppen en cocktail op smaak brengen met zout en peper.
  • In achtergebleven bakvet knoflookplakjes zachtjes fruiten (ze mogen niet bruin worden).
  • Knoflook met olie uit pan in hoge kom scheppen.
  • Broodkruim, rest van limoensap, tomaatzaadjes en 150 ml water toevoegen en geheel met staafmixer pureren.
  • Lepel voor lepel truffelolie erdoor mengen, tot gladde saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en chilipeper.
  • Cocktail in glazen scheppen en knoflooksaus erover verdelen.
  • Beetje chilipeper erboven malen ter garnering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten