Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 zak St. Jakobsschelpen diepvries, 500 g
- 2 trostomaten
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 limoen geperst
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 1 sneetje witbrood oud / verkruimeld
- 4-5 eetlepel(s) truffelolie
- chilipeper uit de molen
Instructies
- St Jakobsschelpen in zeef laten ontdooien en uitlekken.
- Ontdooide schelpdieren droogdeppen met keukenpapier.
- Tomaten eventueel ontvellen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen (wel bewaren!) en vruchtvlees in dunne repen snijden.
- In koekenpan met antiaanbaklaag olijfolie verhitten en St Jakobsschelpen op hoog vuur in 5-6 minuten lichtbruin en net gaar bakken, halverwege keren.
- Overdoen in kom en helft van limoensap erover sprenkelen.
- Tomaat erdoor scheppen en cocktail op smaak brengen met zout en peper.
- In achtergebleven bakvet knoflookplakjes zachtjes fruiten (ze mogen niet bruin worden).
- Knoflook met olie uit pan in hoge kom scheppen.
- Broodkruim, rest van limoensap, tomaatzaadjes en 150 ml water toevoegen en geheel met staafmixer pureren.
- Lepel voor lepel truffelolie erdoor mengen, tot gladde saus ontstaat.
- Op smaak brengen met zout en chilipeper.
- Cocktail in glazen scheppen en knoflooksaus erover verdelen.
- Beetje chilipeper erboven malen ter garnering.