Tonijnsteaks met spaghettini

Tonijnsteaks met spaghettini

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 doosjes tonijnsteaks diepvries à 2 stuks
  • 400 g spaghettini pak à 500 g
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje peterselie verse 30 g
  • 2 courgettes
  • 1 bakje kerstomaatjes 250 g

Instructies

  • Tonijnsteaks laten ontdooien.
  • Spaghettini volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Knoflook pellen.
  • Peterselie fijnknippen.
  • Helft van peterselie door 2 eetlepels olie roeren en knoflook erboven uitpersen.
  • Courgettes schoonmaken, halveren en helften in plakjes snijden.
  • Tomaten schoonmaken en halveren.
  • In braadpan rest van olie verhitten en courgette 3 minuten bakken.
  • Tomaten toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Tonijnsteaks insmeren met knoflookolie en met zout en peper bestrooien.
  • Koekenpan met antiaanbaklaag of grillpan verhitten.
  • Tonijnsteaks in ca. 3 minuten rosé bakken.
  • Halverwege keren.
  • Courgettemengsel met zout en peper op smaak brengen en door spaghettini scheppen.
  • Spaghettini over vier borden verdelen, met rest van peterselie garneren en tonijnsteak erbovenop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië