Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g volkoren penne pasta, zak à 500 g
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 blikje Ansjovis filets
- 2 blikjes tonijn uitgelekt
- grofgemalen zwarte peper
- 6 trostomaten , in plakjes
- 4 eetlepel(s) kappertjes
Instructies
- In pan met ruim water en zout penne in 6-8 minuten beetgaar koken.
- In koekenpan op laag vuur knoflook in 1 eetlepel olie 1 minuut zachtjes bakken.
- Knoflook uit pan op schoteltje scheppen.
- Ansjovisfilets met aanhangende olie in koekenpan leggen en 1-2 minuten verwarmen (ansjovis 'smelt' dan).
- Tonijn in koekenpan doen, met vork loshalen en nog 2 minuten meewarmen.
- Knoflook erdoor scheppen en tonijnsaus pittig op smaak brengen met peper.
- In kom tomaten mengen met rest van olie en zout en peper naar smaak.
- Pasta laten uitlekken en met kappertjes door tonijnsaus mengen.
- Pasta verdelen over vier warme borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met tomatensalade.