Volkoren penne met kappertjes

Volkoren penne met kappertjes

Volkoren penne met kappertjes

Snel te maken / AllerHande jubileumnummer 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g volkoren penne pasta, zak à 500 g
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 blikje Ansjovis filets
  • 2 blikjes tonijn uitgelekt
  • grofgemalen zwarte peper
  • 6 trostomaten , in plakjes
  • 4 eetlepel(s) kappertjes

Instructies

  • In pan met ruim water en zout penne in 6-8 minuten beetgaar koken.
  • In koekenpan op laag vuur knoflook in 1 eetlepel olie 1 minuut zachtjes bakken.
  • Knoflook uit pan op schoteltje scheppen.
  • Ansjovisfilets met aanhangende olie in koekenpan leggen en 1-2 minuten verwarmen (ansjovis 'smelt' dan).
  • Tonijn in koekenpan doen, met vork loshalen en nog 2 minuten meewarmen.
  • Knoflook erdoor scheppen en tonijnsaus pittig op smaak brengen met peper.
  • In kom tomaten mengen met rest van olie en zout en peper naar smaak.
  • Pasta laten uitlekken en met kappertjes door tonijnsaus mengen.
  • Pasta verdelen over vier warme borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië