Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Maak een droog pekel mengsel door suiker, zout, citroenpeper, citroenzeste en basilicum te
mengen.
Bedek de bodem van een afsluitbare bewaardoos met de helft van dit mengsel en leg de zalm erop.
Strooi de rest van het mengsel over de zalm en sluit de doos goed af.
Plaats de doos 2 uur in de koelkast.
Haal de zalm uit, spoel hem af en dep hem droog.
Laat de zalm goed drogen in de koelkast.
Maak de rookoven aan met een mengsel van water en jenever in de waterschaal.
Voeg enkele takjes tijm en rozemarijn toe aan het smeulende schaafsel.
Rook de zalmfilet gedurende 2 uur op ongeveer 40°C en vervolgens nog een kwartier op 50°C.
Serveer de zalm met een salade en een sinaasappelsausje.
De zalm is ook lekker koud!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Zalmfilet