Zeepaling met Broccolipuree

Zeepaling met Broccolipuree

Hondshaai
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg zeepaling hondshaai
  • 2 broccoli stronken 1 kg
  • 800 g aardappelen
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper
  • zout naar smaak
  • Muskaatnoot
  • 1 ei

Voor het pocheervocht:

  • 1 blokje visbouillon
  • 1 kruidenblokje
  • room
  • dille

Instructies

  • Kook de broccoli beetgaar in gezouten water en de aardappelen gaar in gezouten water met het groentebouillonblokje.
  • Bereid de visbouillon met het kruidenblokje en pocheer de vis ongeveer 7 minuten hierin.
  • Houd de gepocheerde vis warm in aluminiumfolie in de oven op 70°C.
  • Neem een deel van het pocheervocht en laat dit tot de helft inkoken. Voeg room en dille toe, en voeg naar smaak wat citroensap toe.
  • Pureer de broccoli en aardappelen, en voeg de kruiden en het ei toe, samen met een scheutje olijfolie.
  • Serveer op een voorverwarmd bord, leg de vis overgoten met de saus en bestrooi met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst België