Italiaanse Canapés met Ham en Kaas
Krokante toastjes belegd met een hartige tomatensaus, ham en gesmolten Gruyère, perfect voor bij de borrel.
Ingrediënten
- 6 sneetjes brood
- 150 g rauwe ham
- 150 g Gruyère kaas
- 1 blikje tomatenpuree
- 300 ml water
- 1 el bloem
- 1 el olijfolie
- 1-2 sjalotten
- 25 g boter
- Marjolein
- Basilicum
- PeperK
- Zout
- 1 klontje suiker
Instructies
- Fruit de fijngehakte sjalotten in olijfolie met het vet van de ham.
- Voeg de bloem toe en laat licht kleuren.
- Meng met tomatenpuree, water, suiker, marjolein en basilicum en breng aan de kook.
- Snijd de ham in blokjes en voeg toe aan de saus.
- Laat zachtjes sudderen.
- Rooster de sneetjes brood licht en besmeer met boter.
- Strijk de tomatensaus erover en bestrooi met geraspte Gruyère.
- Gratineer 5 minuten in de oven en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of als borrelhapje.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse rode wijn zoals Chianti of Valpolicella past hier goed bij.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 5 g