Italiaanse Hapjesmix voor Elke Gelegenheid
Een heerlijke mix van Italiaanse hapjes met tomaat, mozzarella, pesto en pijnboompitten ā ideaal voor een borrel of feestelijke gelegenheid.
Ingrediƫnten
- 1 doosje cherrytomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 handje basilicum
- 1 handje bieslook
- 1 half zakje pijnboompitjes
- ¼ mozzarella
- ¼ pakje roomkaas
- 2 eetlepels groene pesto
- 2 sneetjes brood
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
Instructies
- Snij de kapjes van 8 cherrytomaten en hol ze uit met een theelepel.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Vul 4 tomaten met groene pesto en garneer met pijnboompitjes.
- Meng roomkaas, bieslook, peper en zout en vul 4 tomaten met dit mengsel.
- Garneer deze met losse stukjes bieslook.
Voor de Prikker ‘Caprese’:
- Snij 4 cherrytomaten in drieƫn.
- Snij 8 blokjes mozzarella.
- Gebruik 8 blaadjes basilicum.
- Rijg op 4 prikkers afwisselend tomaat, basilicum en mozzarella.
Voor de Bruschetta:
- Snij 2 sneetjes brood schuin doormidden en verwijder de korstjes.
- Smeer in met olijfolie en wrijf in met een teentje knoflook.
- Toast het brood krokant in een oven of toaster.
- Bestrijk de toast met groene pesto.
- Serveer alle vier de hapjes samen op een bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer op een houten plank met verse basilicum als garnering.
Wijnadvies:
Lekker met een glas gekoelde Italiaanse witte wijn of een cocktail met Amaretto
Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 2 g