Japanse Miso-Udon Fondue met Geroosterde Sesamzaadjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje misobouillon 5 zakjes à 18 g
  • Udon-noedels
  • 4 eetlepels sesamzaadjes
  • 150 ml Japanse sojasaus
  • 1 tube wasabipasta

Instructies

  • Breng 1½ liter water in een pan aan de kook.
  • Knijp de misopasta uit de zakjes boven het hete water en roer totdat het is opgelost.
  • Laat de bouillon 5 minuten trekken en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de udonnoedels volgens de gebruiksaanwijzing in een andere pan.
  • Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.
  • Blus af met 2 eetlepels sojasaus en schep de sesamzaadjes in kommetjes.
  • Schenk de rest van de sojasaus in twee kommetjes.
  • Roer in één kommetje een mespunt wasabipasta door de sojasaus.
  • Schep de bouillon over in een fonduepan en zet deze samen met udonnoedels, sauzen, sesamdip en schalen met diverse hapjes op tafel.
  • Vul schepnetjes met ingrediënten en laat ze in de bouillon een paar minuten garen.
  • Dip de hapjes (met eetstokjes) in sojasaus of sesamzaadjes.
  • Verdeel na de maaltijd udonnoedels over vier kommen en schenk de bouillon erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Hapjes om in de bouillon te garen:
Dunne plakjes ossenhaas
Dunne plakjes tonijn
In teriyakisaus gemarineerde zalm- of kipfilet
Rauwe scampi (diepvries)
Plakjes rettich of halve radijsjes
Ruitjes van winterwortel
Bosuitjes
Waterkers
Shii-take (paddestoelen)
Reepjes komkommer

Variatietip:

Gebruik in plaats van misobouillon een krachtige (groente)bouillon en breng deze op smaak met sojasaus en rijstwijn.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fondue / Pasta
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch