Kaascitroensaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 30 g bloem
  • 2,5 deciliter bouillon
  • 1 deciliter kofficroom
  • 50 g gerapste oude kaas
  • 1 eierdooier
  • Sap van 0.5 Citroen
  • zout
  • peper

Instructies

  • Smelt de boter en roer er de bloem door.
  • Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de bouillon en de koffieroom toe tot een gebonden saus is ontstaan. Voeg de kaas toe en roer deze door de saus tot hij is gesmolten.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Klop de eierdooier los met wat melk en roer hem door de saus.
  • Maak de saus op smaak met citroensap en wat zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de kaas-citroensaus bij groente- en eiergerechten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Saus