Kacang saus

pinda- of satésaus
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode ui (of 1/2 gewone)
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel sambal
  • ½ eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) pindakaas
  • 1 eetlepel(s) kecap (Indonesische sojasaus)
  • 1 theelepel suiker
  • asemwater (geweekte en gezeefde tamarinde )
  • zout
  • 2 dl water kokosmelk

Instructies

  • De uien, knoflook en trassi fijnwrijven met de sambal en het zout. 1/2 eetlepel olie heet laten worden en hierin het kruidenmengsel fruiten.
  • Dan de pindakaas erbij met de kecap, suiker en wat asemwater.
  • Alles goed doorroeren en 2 dl water toevoegen.
  • Blijven roeren tot er een gladde saus ontstaat.
  • Santen hierin oplossen en zo goed mogelijk op smaak maken met zout, suiker en citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Indonesië