Kalkoendriehoekjes met gesmoorde spruiten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg diepvries, pakje à 450 g
  • 2 zakjes spruitjes à 450 g
  • 1 schaaltje kalkoenblokjes ca. 300 g
  • 1 pakje verse roomkaas met knoflook en kruiden 150 g)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g vloeibare margarine
  • 100 ml groentebouillon van blokje
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten

Instructies

  • Oven op 225 °C voorverwarmen.
  • Deeg op aanrecht uitspreiden en laten ontdooien.
  • Spruitjes schoonmaken.
  • Kalkoen in midden van deeg verdelen en met zout en peper bestrooien.
  • Boursin erover verdelen en plakjes deeg er diagonaal overheen klappen.
  • Met vork randen goed dichtmaken en flapjes in midden van oven in 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In Hapjesspan margarine verhitten en ui met knoflook fruiten.
  • Spruiten en bouillon toevoegen, pan afdekken en spruiten in 8 minuten gaarsmoren.
  • In droge koekenpan pijnboompitten roosteren.
  • Spruiten over vier borden verdelen en met pijnboompitten bestrooien.
  • Flapjes ernaast leggen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kalkoen