Kaneel-appelsoufflé
Equipment
Ingrediënten
- 4 eieren
- 25 g boter of margarine
- 25 g bloem
- 2 dl melk
- 2 eetlepel(s) suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 dl appelmoes
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 1 theelepel kaneelpoeder
- boter of margarine om in te vetten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Schaal invetten.
- Eieren splitsen. In pan boter verwarmen.
- Bloem erdoor roeren.
- Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat.
- Suiker en vanillesuiker erdoor roeren.
- Door saus, appelmoes, citroensap en kaneel roeren.
- In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen.
- Saus luchtig door eiwitten spatelen.
- Soufflémengsel in schaal scheppen in midden van oven ca. 20 à 25 minuten gaar bakken.
- Ovendeur op kiertje zetten en soufflé in nog ca. 10 minuten goudbruin bakken.
- Direct serveren.
Voedingswaarden
Calories: 145 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g