Knapperige witlofbeignets met kaassaus

Knapperige witlofbeignets met een romige kaassaus, gegarneerd met peterselie en geserveerd op een rustieke houten tafel.

Knapperige witlofbeignets met kaassaus

Heerlijke knapperige witlofbeignets, goudbruin gefrituurd en perfect als voorgerecht of borrelhapje. Lekker met een frisse kaassaus.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 1 eierdooier middelgroot
  • 3 struikjes witlof
  • Olie om te frituren
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Witlof wassen, schoonmaken en droogdeppen.
  • Witlofblaadjes één voor één losmaken.
  • Frituurolie verhitten tot ca.
  • 170 °C.
  • Bloem boven een kom zeven.
  • Eierdooier en krap 1 dl koud water toevoegen en loskloppen tot vrij stevig beslag.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Witlofblaadjes één voor één door het beslag halen.
  • In gedeelten in ca.
  • 4 minuten goudbruin frituren.
  • Uit laten lekken op keukenpapier en direct serveren.
  • Serveren met dipsaus van (verse) kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met een romige kaassaus of een frisse yoghurtdip.
Wijnadvies:

Een frisse, lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch