Knapperige witlofbeignets met kaassaus
Heerlijke knapperige witlofbeignets, goudbruin gefrituurd en perfect als voorgerecht of borrelhapje. Lekker met een frisse kaassaus.
Equipment
- keukenpapier
- Klopbes
Instructies
- Witlof wassen, schoonmaken en droogdeppen.
- Witlofblaadjes één voor één losmaken.
- Frituurolie verhitten tot ca.
- 170 °C.
- Bloem boven een kom zeven.
- Eierdooier en krap 1 dl koud water toevoegen en loskloppen tot vrij stevig beslag.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Witlofblaadjes één voor één door het beslag halen.
- In gedeelten in ca.
- 4 minuten goudbruin frituren.
- Uit laten lekken op keukenpapier en direct serveren.
- Serveren met dipsaus van (verse) kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een romige kaassaus of een frisse yoghurtdip. Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Lekker met een romige kaassaus of een frisse yoghurtdip. Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g