Kokosijs met spekkoek en passievrucht

Boodschappen 12-2006
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 witte gelatineblaadjes
  • 2 blikken kokosmelk à 400 ml
  • 150 g suiker
  • 1 eiwit
  • 100 g geraspte kokos
  • 3 -4 passievruchten
  • ½ spekkoek

Instructies

  • Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  • Schenk voorzichtig het heldere vocht dat bovenop drijft uit de blikjes kokosmelk in een pannetje.
  • Breng dit aan de kook en neem de pan van het vuur.
  • Roer er 100 g suiker bij, zodat het oplost.
  • Knijp de gelatine uit en roer ze ook het kokosvocht.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Breng in een tweede pan water aan de kook., zet een kom op de pan en klop het eiwit met de rest van de suiker met de mixer ca 10 minuten glanzend wit en piekerig.
  • Roer de rest van de blikken kokosmelk en het geraspte kokos bij het gelatinemengsel.
  • Roer de helft van het eiwitschuim erbij en spatel de rest er luchtig door.
  • Schenk het mengsel in een platte bak en zet de bak in de vriezer.
  • Schep het mengsel elk half uur in kom en klop het los.
  • Schep het ijs na 4 uur (en 7 keer loskloppen) in een bewaarbak en bewaar tot gebruik in de vriezer.
  • Neem het kokosijs ½ uur voor gebruik uit de vriezer.
  • Halveer de passievruchten.
  • Snij van de spekkoek per persoon 2 plakken af.
  • Leg ze op borden met tussen de spekkoek 2 bollen kokosijs.
  • Lepel over elke portie de inhoud van een ½ passievrucht.

Notities / Tips / Wijnadvies

naast passievrucht kunt u er ook een salade van vers exotisch fruit bij serveren, bv stukjes mango, lychee of kiwi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht