Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Groentebuideltje
- 8 rijstvellen voor springrolls (10×10 cm)
- 150 gram bami groenten fijn gesneden
- 50 ml ketjap manis
- 12 ml gembersiroop
- 0.5 theelepel sambal
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 8 lange sprieten bieslook
Salsa rosso
Sweet chilli yoghurtsaus
- 20 ml honing
- 1 snufje zout
- 45 ml water
- 12 gram spaanse peper versgemalen
- 5 gram gember versgemalen
- 3,5 ml sojasaus
- 2 gram tomatenpuree
- 5 ml citroensap
- 10 gram crême fraiche
- 60 ml volle yoghurt
- 60 gram mayonaise
- 2 gram peterselie fijngehakt
Instructies
Groentebuideltje
- Doe de ketjap, de gembersiroop, de sambal en de knoflook samen in een beslagkom en mix door elkaar.
- Meng de groenten erdoorheen en laat een half uur intrekken
- Leg een rijstvel op een snijplank en smeer met een kwastje de randen in met water.
- Knijp de groenten goed uit en leg een handje in et midden van het velletje.
- Pak de puntjes bij elkaar, vouw het buideltje dicht en knoop er een bieslook sprietje omheen.
- Herhaal dit met alle buideltjes
Salsa rosso
- Verwarm de olijfolie in de pan en voeg al roerende alle ingrediënten (op de tomatenblokjes na) toe en breng op smaak met zout en peper.
- Laat het geheel even goed doorwarmen.
- Voeg tot slot al roerende de tomatenblokjes toe en laat afkoelen.
Sweet chili yoghurtsaus
- Giet water in een steelpan en voeg de Spaanse peper, de gember, de honing, de tomatenpuree, het citroensap, de sojasaus en het zout toe.
- Breng het geheel al roerende aan de kook.
- Laat het goed afkoelen
- breng de Crème fraîche de yoghurt, de mayonaise en de peterselie erdoor.
- Bewaar het in de koeling
Gepofte cherrytomaatjes
- Knip de tomaatjes per drie los van de streng
- Leg deze in een ovenschaal.
- Maak een papje van de olijfolie en de knoflook en breng op smaak met peper en zout.
- Pof de tomaatjes vier minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
- Laat de tomaatjes afkoelen
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmaak van het bord
- Neem vier tapasschaaltjes.
- Verdeel hier de Salsa rosso over.
- Giet de sweet chilli yoghurtsaus in een zigzaggende beweging over de Salsa rosso.
- Frituur de acht buideltjes op 180 graden totdat ze mooi bruin zijn
- leg twee buideltjes per bordje op de Salsa rosso.
- Leg hier een trosje van de drie gepofte tomaatjes bij en maak het geheel af met een takje kervel