Krokante pompoen-rösti met appel en havermout
Deze krokante rösti met pompoen, appel en havermout is een heerlijk herfstig bijgerecht of vegetarisch hapje voor bij de brunch of het diner.
Ingrediënten
Instructies
- Doe de geraspte aardappel, pompoen, appel en sjalot in een grote kom.
- Voeg de havervlokken en eieren toe en meng alles goed door elkaar.
- Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Verhit wat druivenpitolie in een koekenpan.
- Schep met een lepel kleine hoopjes van het mengsel in de pan.
- Druk ze licht plat en bak de rösti aan beide kanten goudbruin en krokant.
- Laat ze eventueel uitlekken op keukenpapier.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de rösti met een frisse yoghurtdip of een beetje appelmoes. Wijnadvies:
Lekker met een droge witte wijn zoals een Pinot Blanc of een milde Riesling.
Serveer de rösti met een frisse yoghurtdip of een beetje appelmoes. Wijnadvies:
Lekker met een droge witte wijn zoals een Pinot Blanc of een milde Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 7 g | Vet: 13 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 2 g