Krokante pompoen-rösti met appel en havermout

Krokante pompoen-rösti met appel en havermout

Deze krokante rösti met pompoen, appel en havermout is een heerlijk herfstig bijgerecht of vegetarisch hapje voor bij de brunch of het diner.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ appel fijn geraspt
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 3 eieren
  • 50 g havervlokken
  • 100 g pompoen fijn geraspt
  • 300 g aardappelen geschild en fijn geraspt
  • druivenpitolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe de geraspte aardappel, pompoen, appel en sjalot in een grote kom.
  • Voeg de havervlokken en eieren toe en meng alles goed door elkaar.
  • Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verhit wat druivenpitolie in een koekenpan.
  • Schep met een lepel kleine hoopjes van het mengsel in de pan.
  • Druk ze licht plat en bak de rösti aan beide kanten goudbruin en krokant.
  • Laat ze eventueel uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de rösti met een frisse yoghurtdip of een beetje appelmoes.
Wijnadvies:

Lekker met een droge witte wijn zoals een Pinot Blanc of een milde Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 7 g | Vet: 13 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch